Informatie en advies over verhuizen sinds 2006
Gratis en vrijblijvend
Verhuisbedrijf Imtrans

Als je gaat verhuizen moet je veel zaken regelen, zo ook een contract bij een energieleverancier. Welke stappen je dient te doorlopen is afhankelijk van je huidige situatie:

  1. Je verhuist en hebt een contract voor onbepaalde tijd in je oude woning.
  • Dit is een mooi moment om te kijken of je huidige contract nog wel bij je past. Gebruik de energievergelijker om te kijken welk contract het beste bij jouw verbruik past.
  • Vind je een voordeliger contract, dan kan je deze direct op je nieuwe adres aanvragen.
  • Zeg je oude energiecontract op.
  1. Je verhuist en was voorheen inwonend.
  • Je kunt zelf bepalen wat voor een energiecontract het beste bij je past. Schat je toekomstige energieverbruik in en gebruik de energievergelijker om het best passende contract te vinden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een eenjarig of meerjarig contract en voor groene of grijze stroom.
  • Vraag het energiecontract aan op je nieuwe adres.
  • Controleer of de schatting van je energieleverancier overeenkomt met je eigen schatting.
  1. Je verhuist en hebt een contract voor bepaalde tijd in je oude woning.
  • Het contract dat je hebt is persoonsgebonden. Je moet het contract dus meenemen naar je nieuwe woning anders riskeer je een opzegboete.
  • Neem contact op met je leverancier en geef je verhuizing door.
  • Controleer in je nieuwe woning of het nieuwe maandbedrag overeenkomt met je eigen schatting van energie verbruik.

→ Lees ook: Verhuizen en energiebedrijf; waar op te letten?

Verhuizen gas licht water

Een schatting van energieverbruik

Wanneer je een energiecontract aanvraagt voor je nieuwe woning, maakt je energieleverancier vaak een inschatting van je energieverbruik. Dat gebeurt meestal aan de hand van het energieverbruik van de vorige bewoners. Je kan ook zelf een schatting maken van je energieverbruik.

Het inschatten van je energieverbruik kan je het beste doen aan de hand van het verbruik van de vorige bewoners en/of de buren. Neem dat energieverbruik als uitgangspunt en houd rekening met de gezinssamenstelling en levensstijl.

Het energieverbruik wordt bepaald door:

  • De woning: het type (appartement/rijtjeshuis/vrijstaand), het bouwjaar en de grootte van de woning zijn van invloed op je energieverbruik. Over het algemeen geldt; hoe ouder de woning, des te hoger het verbruik.
  • Gezinssamenstelling: het aantal bewoners is van invloed op het energieverbruik. In de energievergelijker is al een inschatting gemaakt van energieverbruik per gezinssamenstelling.
  • Levensstijl: ook de levensstijl is van invloed op het energieverbruik. Denk vooral aan zaken als; stookgedrag, gebruik van energievreters (waterbed, thuistap, airconditioning e.d.)

Meterstanden opnemen

De meterstanden kunnen het beste worden opgenomen op het moment van de sleuteloverdracht. Beide partijen kunnen deze dan ondertekenen. Het meterstandenformulier stuur je vervolgens op naar de oude leverancier, waarna je de eindafrekening zal ontvangen.

Lees ook:

Comments are closed.


Meer nieuws:

Meer blogs